Ons hormonaal systeem is bijzonder intelligent. Toch krijgen onze hormonen vaak niet de erkenning die zij verdienen. We vinden ze maar lastig!

Momenteel is er een grote verandering gaande in de energievelden van de kosmos en de aarde. En wij, “eenvoudige” mensen, dienen ons aan te passen aan deze vernieuwde natuurwetten. Juist het hormonaal systeem maakt het voor ons makkelijker om dit transformatieproces te doorlopen.

Rustig maar gestaag zorgen onze hormonen voor het aansturen van allerlei biologische processen. Hierdoor kunnen we ons goed staande houden in het hectische leven dat we vaak leiden. Het probleem is echter dat onze hormonen een directe koppeling hebben met hoe we ons voelen. Een onbalans in onze hormonen kan er namelijk ook voor zorgen dat we ons mentaal en/of emotioneel niet helemaal oké voelen.

Ons hormonaal systeem is een sterk, maar ook gevoelig systeem. Het kan onder invloed van trauma’s, toxiciteit en ziekteverwekkers behoorlijk van slag kan raken. En vergeet niet de aangeboren genetische foutjes die je mee kunt dragen. Als gevolg hiervan kun je geconfronteerd worden met klachtenpatronen die vaak moeilijk te achterhalen zijn.

Hormonen in vorm
Kennis en bewustwording zijn dus van groot belang voor de goede zorg voor onze hormonen. Weet dat het biochemische belang van onze hormonen (het letterlijk aanmaken van hormonen) niet het enige aspect is van een goed functionerend hormonaal systeem. De onderlinge communicatie via de cellen van de hormoonproducerende en ontvangende organen is zeker zo belangrijk.

Vaak zie je bijvoorbeeld schildklierproblemen ontstaan waaraan een communicatiefout met andere hormoonmakers/ontvangers zoals de bijnieren en hypofyse ten grondslag ligt. Zo zie je maar, niet alles is wat het lijkt!

Kennis en bewustwording
Durf jij mee te gaan met de veranderingen in het leven? Ja? Goed nieuws! het zal namelijk een positieve uitwerking op je hormoonhuishouding hebben. Bewustzijn en kennis over je hormonen draagt bij aan een optimale regulatie van het hormonale systeem. In de praktijk betekent dit dat je aandacht hebt voor je emotionele ontwikkeling en dat je je cellen goed onderhoudt door middel van celtherapie.